Pénztervezés Mindenkinek

Előbb a hitelemet fizessem vissza, vagy tartalékot építsek fel?

April 17, 2022 Horváth Attila Season 4 Episode 177
Pénztervezés Mindenkinek
Előbb a hitelemet fizessem vissza, vagy tartalékot építsek fel?
Show Notes

Sokan kérdezték már tőlem, hogy mit tegyek, ha hitelem vagy bármilyen tartozásom van? A hitelemet fizessem vissza előbb vagy építsek fel egy biztonsági tartalékot? A magyar családok legalább felének van valamilyen hitele (jelzáloghitel, diákhitel, személyi kölcsön, hitelkártya tartozás stb.) Ezen felül vannak olyan hitelek is, amiről nem készül statisztika. Amikor valaki csak kölcsön kér egy baráttól vagy ismerőstől. Szóval valószínű, hogy ez a szám magasabb. Ezzel szemben a magyar háztartások csak 25%-a képes félretenni. Sokakban él az a sztereotípia, hogy a megtakarítás a jövedelem függvénye. Tehát minél többet keres valaki annál többet tud félretenni. Hát ezt egyrészt én magam is meg tudom cáfolni az ügyfeleimtől kapott adatok alapján, másrészt a bankmonitor oldala is megerősíti, hogy míg az alacsonyabb keresetűek 24%-a képes félretenni, addig a 3,5x többet keresőknél ez az arány csak 30%. Tehát hiába keresnek sokkal többet, mégsem takarítanak meg sokkal több pénzt. De van megoldás mindegy, hogy melyik csoportba tartozol. Szóval tarts velem és már mondom is.

A nagy kérdések, hogy "Hogyan legyen több pénzem?", "Hogyan kell bánni a pénzzel?", "Hogyan tudok többet félretenni?", "Hogy szabadulhatok meg az adósságtól?". Ezek a kérdések, amelyek mindenkit foglalkoztatnak, és amit nem tanítanak az iskolákban. A válaszok pedig itt vannak, ebben a podcastben.

Horváth Attila pénztervezési szakértő vagyok, és ez itt a Pénztervezés Mindenkinek. Abban szeretnék segíteni neked, hogy jól használd fel azt a pénzt, ami a rendelkezésedre áll, és több pénzt tudj félretenni.

Az a célom, hogy több motivációt adjak neked, és kicsit másképp kezdj el gondolkodni a pénzről.

Ha még többet szeretnél tudni a pénzről, pénztervezésről, gazdagságról és sikerről, látogasd meg a következő oldalakat:

.

https://www.facebook.com/groups/penzgyilegtudatossikeresemberek

http://pelfee.hu/

https://penztervezes.buzzsprout.com/

https://www.facebook.com/pelfee/

https://www.youtube.com/channel/UCPt20u7Ut5cf8nqiRh_7sPg

https://www.youtube.com/channel/UCRSvS8W92zloTClCVj5Mn1A

https://www.instagram.com/horvathattila.penztervezes/

http://gazdagodjazonnal.hu/

https://www.facebook.com/gazdagodjazonnal/
http://penztervezes.hu/

https://penztervezes.hu/7fon-7kor-feliratkozas/